GAZZE’de 500 MİNİK Sesten Dünya’ya ÇAĞRI!

Abluka altındaki Gazze’nin Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı’nın yakınlarında gösteri düzenleyen yüzlerce yetim çocuk, işgalci İsrail’in yıllardır Gazze’ye uyguladığı ablukanın kaldırılması için uluslararası topluma çağrıda bulundu.

Gazze’ye 2006’dan beri uygulanan ablukayı kırma faaliyetleri kapsamında düzenlenen gösteriye, Filistinli şehit ve esir çocuklarından yaklaşık 500 çocuk katıldı.

Gösteride konuşan bir Filistinli şehidin kızı, Gazze Şeridi’nde yaşayan iki milyon insanın dünyanın gözü önünde yavaş yavaş öldüğünü söyledi.

Bunun yanı sıra, Gazze Şeridi’nde yaşayan bir memurun maaşı kesildiği için çocuklarına ekmek götüremediğini ifade eden kız, Filistin Yönetimi’nin Gazze Şeridi’ne uyguladığı yaptırımların fakirlik oranını artırdığına dikkat çekti.

Öte yandan, Gazze Şeridi’nde işsizliğin yaygınlaştığını bildiren kız, Gazze halkının yüzde 80’inin fakirlik sınırının altında yaşadığını ifade etti.

Gösteriye katılan çocuklar başta Arap ve İslam ülkeleri olmak üzere uluslararası topluma yönelik ablukanın kaldırılması ve Filistin Yönetimi’nin yaptırımlara son vermesi için Gazze halkına destek olma çağrısı yaptı.

İşgalci İsrail yılladır abluka uyguladığı Gazze’de 2 milyona yakın Filistinli yaşıyor. Abluka dolayısıyla Gazze’de yaşayan Filistinliler hayatının her alanında zorluklarla karşılaşıyor.

Sağlık ve ekonomi başta olmak üzere Gazze’deki her sektörü hedef alan abluka, insanların sosyal yaşamlarını da olumsuz etkiliyor.