Filistinli Öğrenciden, ABD Dışişleri Bakanına Tepki + VİDEO

ABD’de Georgetown Üniversitesi’nin Filistinli mezunları, ABD Dışişleri bakanı Anthony Blinken’in de katıldığı mezuniyet töreninde Filistinli gazeteci Şirin Ebu Akile’nin fotoğraflarını ve Filistin bayraklarını kaldırdı. Mezunlardan biri Blinken’in elini sıkmayı reddetti. 

Mezuniyet töreninde öğrenciler, ABD yönetiminin İsrail’in Filistin halkına yönelik acımasız baskısına ve gazetecileri öldürmesine olan suç ortaklığına öfkelerini ortaya koydular.

Kefiyelerini giyen Filistinli öğrenciler, 11 Mayıs’ta İsrail işgal güçleri tarafından öldürülen gazeteci Şirin Ebu Akle’nin fotoğrafını taşıyarak, törende hazır bulunan ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken’in karşısına cesurca çıktı.

Öğrenciler, Ebu Akle’nin fotoğraflarıyla birlikte, “Kurtuluşa ve dönüşe kadar direniş” ve “Şehit gazeteci Şirin Ebu Akle’yi saygıyla anıyoruz” yazılı pankartlar açtı.

Mezunlardan biri olan Filistinli Nuran el-Hamdan, diplomasını alırken kürsüde Filistin bayrağını açtı ve diğer Üniversite personeli ile el sıkışırken Blinken ile el sıkışmayı reddetti.

Nuran el-Hamdan, attığı bir twitte ise olayı şöyle anlattı:

“Dışişleri Bakanı Blinken, diploma töreninin sonunda bizzat yanıma geldi ve “Seni duyuyorum” dedi. İsrail için bağımsız bir soruşturma ve hesap verebilirliğin gerekli olduğunu yineledim. İsrail ordusuna yapılan tüm Amerikan yardımını kesmesini söylediğimde çekip gitti.”