Filistinli Kadın ve Çocuklardan ESİRLERE DESTEK

Yürüyüş Kadın Birliği teşkilatının binasından başlayarak esirlerle dayanışma çadırına doğru devam etti. Yürüyüşe Nablus’taki muhtelif kadın teşkilatlarının ve meslek kuruluşlarının ileri gelenlerinden onlarca kişinin de aralarında yer aldığı bir kalabalık katıldı. Kadınlar yürüyüşleri esnasında esirlere desteklerini ve onların yanlarında durduklarını ifade eden sloganlar attılar.

Eylemde Kadın Birliği Danışma Meclisi üyesi Dr. İsmet Eş-Şahşir bir konuşma yaptı ve Kadın Birliği’nin esirlerin haklı davalarının yanında olduğunu ve istekleri yerine gelinceye kadar da destek vermeye devam edeceğini vurguladı.

GÖZAT  Hamas'ın Yeni Siyasi Lideri İSMAİL HENİYYE

Dr. Eş-Şahşir, Uluslararası Kızılhaç Teşkilatı’na da Filistinli esirlere yönelik görevini yerine getirme çağrısı yaptı. Şahşir, demokrasi ve insan hakları ile ilgili sloganları dillerinden düşürmeyen ülkelerin de Filistinli esirlerin davaları karşısında sorumluluk taşıdıklarını hatırlattı.

Nablus’taki Eğitim ve Öğretim Müdürlüğü tarafından organize edilen çocuklar da esirlerle dayanışma çadırının önünde bir gösteri yaptı. Buradaki gösteriye ellerini zincirlerle bağlayarak esirlerin durumunu temsil etmeye çalışan onlarca çocuk katıldı. Çocuklar esirlere destek amaçlı sloganlar attılar.