Filistinli Esir Zindanda Şehit Oldu

Filistinli Esirlerin ve Özgürleştirilenlerin İşleri Heyeti, işgal rejiminin Mecdu Hapishanesi’nde tutulan 33 yaşındaki Filistinli esir Abdurrahman Ahmed Muhammed Mer’i’nin dün esaret altında şehit olduğunu duyurdu. 

İşgal rejimi yetkililerinin dün şehit olan esirin kimliğini açıklamaması sebebiyle bugün ancak kimliği hakkında bilgiye ulaşılabildiğine dikkat çekildi.

Esaret altında şehit olan Mer’i’nin Filistin’in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin kuzey kesiminde yer alan Selfit şehrinin kuzeybatısındaki Karave Beni Hassan köyü ahalisinden olduğu bildirildi. 

Evli ve dört çocuk babası olan Mer’i’nin 25 Şubat 2023 tarihinde esir edildiği, işgal yargısının hakkında herhangi bir hüküm vermediği ve idari tutuklama uygulamasıyla, herhangi bir ceza hükmü olmaksızın zindanda tutulduğu ifade edildi. Esaret altında işgal rejiminin kötü muameleleri ve işkence uygulamaları yüzünden şehit olan Abdurrahman Mer’i’nin aynı zamanda 2005 yılında siyonist işgal güçlerinin bir suikast saldırısında hayatını kaybeden şehit Muhammed Mer’i’nin kardeşi olduğu bilgisi verildi. 

Filistinli esirleri zindanlarda çok kötü şartlarda tutan işgal rejiminin son dönemde onlara yönelik uygulamalarını daha da katılaştırdığı, insanlık dışı baskılarını ve işkencelerini artırdığı, esir Abdurrahman Mer’i’nin ölümünün de normal bir ölüm olmadığı, işkence ve şiddet uygulamalarından kaynaklandığı vurgulandı.