Oyuncağını Arayan Filistinli Çocuğa İsrail Askerlerinin Baskısı

İşgal rejiminde insan hakları alanında faaliyet gösteren B’Tselem örgütü, 15’ten fazla işgal askerinin birkaç gün önce El-Halil’de Filistinli küçük bir çocuğu bir saat boyunca zorla alıkoyarak bölge sakinlerinden olmamasına rağmen kendileriyle birlikte taş atanları aramaya mecbur ettiklerini söyledi.

Henüz 8 yaşında olan Süfyan Ebu Hıtte, annesiyle birlikte El-Halil’deki dedesini ziyarete gitmişti. B’Tselem’in bildirdiğine göre yalınayak bir şekilde kaybettiği oyuncağını aramaya çıkmıştı.

GÖZAT  İsrail’den Çocuklara FİZİKİ VE PSİKOLOJİK İŞKENCE

Bu sırada iki işgal askeri Süfyan’ı tutarak El-Harika Mahallesi’ne götürdü. Küçük çocuktan kendilerine Kiryat Arba Yahudi Yerleşkesi’ne doğru taş ve molotof atanları göstermesini istediler.

Bölge sakinleri, işgal askerlerinin elinde korkudan titreyen küçük çocuğun video görüntülerini kaydetmeyi başardı.

GÖZAT  Filistinli Çocuk Esirler ve Siyonist Politikalar Anlatıldı

Süfyan’ın annesi işgal askerlerine bölgede yaşamadıklarını ve oğlunun bölge sakinlerinin isimlerini bilmediğini söylemesine rağmen işgal askerleri gözü yaşlı anneyi duymazdan geldi.

Oğlunu götüren işgal askerlerinin peşinden koşan anneye başka kadınlar da eklendi ve uzun uğraşlar sonucu kadınlar Süfyan’ı işgal askerlerinin elinden çekip almayı başardı.