Filistin’den Ezan Yasağı Tepkisi: IRKÇI ve KIŞKIRTICI KARAR

Edais, yaptığı yazılı açıklamada, “Bu, Kudüs’teki Müslümanlara karşı ırkçı ve kışkırtıcı bir karardır. Kudüs’ün, ırkçı Siyonist rengiyle dışlayıcı özelliği olan bir kente dönüştürülmesinin habercisidir.” ifadelerini kullandı.

Yusuf Edais, uluslararası toplum ile İslami ve Arap kurumlarını, Kudüs’teki İslam’a ve Hristiyanlığa ait kutsalları koruma ve İsrail’in söz konusu kararından dönmesi için mücadele etmeye çağırdı.

GÖZAT  Ezan Yasağının Amacı: Kudüs'ün İslami Kimliğini Yok Etmek

İsrail’de ezanın belli saatlerde hoparlörle okunmasının yasaklanmasına ilişkin kanun tasarısı, bugün Knesset’te yapılan ilk oylamada kabul edilmişti.

Ezanın gece 23.00 ile sabah 07.00 saatleri arasında hoparlörle okunmasına yasak getiren tasarı için Knesset’te yapılan oylamada 55 milletvekili “evet” oyu kullanırken, 48 milletvekili ise tasarı karşıtı oy vermişti.

GÖZAT  Ezanı Yasaklarsanız, Her Filistinli MÜEZZİN Olur!

Knesset’teki Ortak Arap Listesi üyesi milletvekilleri de yasa tasarısının ilk oylamasının kabulünü kınayarak, ırkçı ve faşist bir yasaya asla saygı duymayacaklarını ifade etti.

Ortak Arap Listesi tarafından konuyla ilgili yayınlanan bildiride, yasa tasarısının ibadet özgürlüğüne aykırı olduğu belirtilerek, ezanın dini bir vecibe olmasının yanında Filistin’in tarihi ve kültürel bir mirası olduğu dile getirildi.

GÖZAT  İslam İşbirliği Teşkilatı: "Ezan Yasağı" Irkçı Politikadır

El-Mücahidin Hareketi Siyasi Dairesi sorumlusu Salim Ataullah da yaptığı açıklamada, işgal rejiminin cinayetleri ve ırkçı politikaları karşısında uluslararası toplumun sessizliğini eleştirdi.