Filistin’de GAZZE YALNIZ DEĞİL Girişimi

Gazze ve Ramallah’taki merkezlerinde video konferans yoluyla toplantı düzenleyen Hesap Verebilirlilik ve Dürüstlük Koalisyonu (AMAN), Filistin Hükümeti Başbakanı Rami El-Hamdallah’ın kendisine bağlı Gazze’deki memurların maaşlarını azaltma kararını reddettiklerini belirterek, kararın bozulması için Batı Yaka ve Gazze’de etkinlikleri artıracaklarını ifade etti.

GÖZAT  El-Fetih Yönetiminden Gazze Memur Maaşına %30 Kesinti

Toplantıya milletvekilleri, insan hakları aktivistleri, partililer, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, bağımsız kuruluşlarla insan hakları kuruluşları temsilcileri, kadın dernekleri temsilcileri, Ramallah İnsan Hakları Merkezi, Gazze’deki memurlar sendikası, Sosyal Gelişim Forumu ve Kalkınma Araştırmaları Enstitüsü gibi kuruluşlar iştirak etti.

GÖZAT  Öğrencilerden Filistin El-Fetih Yönetimine Protesto

Toplantıda söz alan Aman Komiseri Dr. Azmi Eş-Şa’bi “Maaşları kesme kararından Gazze’deki 25 bin memurla 33 bin asker etkilenecek. Acaba bu kararın arkasında gerçekten yaşanan ekonomik krizle baş etmek mi yatıyor? Şayet öyleyse o zaman neden sadece Gazze’ye uygulanıyor.

Neden Batı Yaka’daki memurlara da uygulanmıyor? Filistin Yönetimi (2007 olaylarının ardından) Gazze’deki memurlarından evlerinde oturup işe gitmemelerini istedi. O gün bunu söyleyen bir yönetim neden bugün gelip onları cezalandırıyor?” dedi.

GÖZAT  Hamas'tan El-Fetih'e: GEL DE YÖNET ÇAĞRISI

Söz alan İktisat Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Muhammed Ebu Ciyab ise, kararın uzun süredir gündemde olduğuna ve uygulanması için bu sürecin seçildiğine dikkat çekerek, bunun amacı sadece Hamas’ı zora sokmak olduğunu söyledi.

Bu kararın sadece ekonomiyi vurmayacağına, aksine Gazze’deki güvenlik ve sosyal barışı da etkileyeceğine dikkat çeken Ebu Ciyab, bu kararın yaratacağı olumsuzlukların sadece Gazze ile sınırlı kalmayacağı hususunu bu kararı verenlerle arkasında duranlara iletmek gerektiğini dile getirdi.