Filistin’de UZLAŞI Siyonistlerin Büyük KORKUSU

İsrail rejimi genelkurmay eski başkan yardımcısı Yair Golan işgal rejiminin güvenliği ile ilgili açıklamalarda bulundu. Hamas ile Fetih arasındaki ayrılığın ve Filistin uzlaşmasının gerçekleşmemesinin kendileri açısından olumlu bir durum olduğunu kaydetti.

Filistinli grupların açtığı tünellere de değinen Golan, Gazze sınırına örülen duvarın tünellerin kazılmasını durduracağını savundu. İsrail rejiminin bu tünelin maliyetini karşılayacak güçte olduğunu öne sürdü.

Konu İran ile ABD ve dört ülkenin imzaladığı nükleer anlaşmaya geldiğinde Siyonist Başbakan Benyamin Netanyahu’nun aksine ordunun anlaşmayı savunduğunu belirten Golan, İran’ın nükleer silah edilmesinin bu şekilde uzun yıllar engellendiğini söyledi.

Bunun için anlaşma şartlarının tam anlamıyla uygulanması gerektiğini belirten Golan, İran’ın Ortadoğu’daki faaliyetlerini engellemek için müttefiklerinin yardımına ihtiyaç duyduğunu hatırlattı.

İşgal rejiminin eski komutanı İran’ın bölgede hegemonya kurmaya çalışmakla suçladı.

Golan son olarak Hizbullah’ın Lübnan ve Suriye’de güçlenmesini ve gelişmiş silahlar edinmesini önlemek için İsrail ordusunun saldırılarının süreceğini ekledi.

Yair Golan’ın bu ifadeleri işgal rejiminin diğer yetkilileriyle paralellik arz ediyor.