Filistin Şehit Aileleri: Çocuklarımızın Naaşını Verin!

Filistinli aileler, Siyonist işgal güçlerinin Batı Yaka’nın Ramallah şehrinin kuzeyinde yer alan “Deir Ebu Meşal” köyü yakınlarında ateş açmaları sonucu şehit olan çocuklarının naaşlarının kendilerine teslim edilmesini talep etti.

Deir Ebu Meşal köyü sakini üç genç 2017 tarihinde işgal altındaki Kudüs’te gerçekleştirdikleri, bir kadın askerin öldüğü ve başkalarının da yaralandığı bıçaklama ve ateş açma eylemi sırasında işgalci İsrail askerleri tarafından şehit edilmişti.

Aradan yıllar geçmesine rağmen şehitlerinin naaşlarının akıbeti hakkında bir sonuca ulaşamadıklarına işaret eden aileler, konuya ilişkin yaptıkları açıklamada, İsrail’in ilgili makamlarının gerçekleri gizlediğini ve naaşlara ne yaptığını açıklamadığını belirttiler.

İsrail tarafından naaşlar ile ilgili şu ana kadar her hangi bir açıklama gelmediğini söyleyen aileler, Filistin yönetiminin de şehitler için bir adım atmadığına dikkat çekti.

Daha önce de Gazze’deki Filistin Nüfus ve İdari İşler Komitesi, 17 yaşındaki Filistinli İmad Şahin’in (17) naaşının yaklaşık bir yıl aradan sonra İsrailli yetkililerce Beyt Hanun (Erez) Sınır Kapısı’ndan aileye teslim edildiğini duyurmuştu.

Şehitlerin Alıkonulan Cenazelerinin Geri Alınması Girişimi tarafından daha önce yapılan yazılı açıklamada, İsrail’in 51’i 2015’ten bu yana olmak üzere toplamda 304 şehit cenazesini alıkoyduğu belirtilmişti.

Filistin Yönetimi, 2008’de çıkardığı bir genelgeyle 27 Ağustos’u şehitlerin cenazelerinin teslim alınması için “ulusal gün” ilan etmişti.