Filistin Meselesi, İslam Aleminin Birincil Gündemidir!

İran’ın Cuma İmamları, Kudüs işgalcileri saldırıları karşısında susmanın üzüntü verici olduğunu zira Filistin Meselesi’nin İslam dünyasının en önemli, birinci meselesi olduğunu bildirdiler.

İran’ın dört bir tarafındaki Cuma imamları; İslam dünyasının Cuma İmamlarına yazdıkları bir mektupta, ”Filistin meselesi şüphesiz İslam dünyasının ilk meselesidir.” vurgulaması yaparlarken, terör rejimi İsrail güçlerinin Filistinlilere yönelik cinayetlerinin ve bu cinayetler karşısında sessiz kalmanın kabul edilemez olduğunun altını çizdiler.

Terör rejimi İsrail ile ilişkilerini normalleştiren bazı Arap rejimlerin bu tutumlarının kınandığı mektupta, ilişkilerdeki bu durumun korsan ve haydut rejim İsrail’ini daha güvenli hale getirdiğini ve mazlum Filistin halkına yönelik baskıların ve cinayetlerin daha da artmasına yol açtığını bildirdi.

İran’ın dört bir yanındaki Cuma İmamları mektupta, İran milletinin her zaman mazlumları savunmanın ön saflarında yer aldığına yer verilirken, ayrıca “Filistin ve Kudüs’ün kurtuluşu, Müslümanların ve dünyanın özgürlük arayanların birlik ve dayanışmasını her zamankinden daha fazla gerekli hale getiriyor.” ifadesine yer verildi.

Mektupta, ayrıca Gazze’ye hemen ve derhal tıbbi malzeme ve sağlık ekipleri gönderilmesi istenirken, Cuma Namazlarında Siyonist rejimin kınanması ayrıca İslami Meclisler Birliği denetiminde Gazze’ye destek ve yardım fonu oluşturması istendi.

İran Cuma İmamları, İslam İşbirliği Teşkilatı ve İslami Meclisler Birliğinin Filistin konulu toplanmasını ve Siyonist rejimin bir an evvel işgal topraklarından çıkması ve Kudüs’ün serbest kalmasını istediler.