FİLİSTİN Meclisi: MİLLİ Bir Strateji…

Filistinli milletvekilleri, Yüzyılın Anlaşması’nın Filistin halkının haklarını kabul eden uluslararası hukuka aykırı tehlikeli tecavüzler içerdiğini söyledi.

Söz konusu hakların başında mültecilerin dönüş hakkı ve geleceğini belirleme hakkının geldiğini bildiren milletvekilleri, başta Bahreyn Çalıştayı olmak üzere Yüzyılın Anlaşması’nın her ayrıntısını reddettiklerini ifade etti.

Filistin Parlamentosu’nun bugün (29 Mayıs Çarşamba) düzenlediği özel oturumda konuşan milletvekilleri, Yüzyılın Anlaşması planına karşı koymak için milli bir strateji belirlenmesi çağrısında bulundu.

Filistin Parlamentosu Başkanı Birinci Yardımcısı Ahmed Bahr, oturumun açılışında yaptığı konuşmada, Siyonist işgalcilerin saldırıları sebebiyle Filistin halkının yıllar boyu büyük acılar çektiğini dile getirdi.

Gazze Şeridi’ne 12 yıldır uygulanan haksız ablukanın Filistin halkının insani yaşam unsurlarını kökünden söktüğünü kaydeden Bahr, tüm bu süre içerisinde Filistin davasını tasfiye için birçok karanlık girişim yapıldığını fakat hepsinin Filistin halkının bilinci sayesinde başarısız olduğunu söyledi.

Bahr, ABD Başkanı Donald Trump’ın bazı Arap rejimlerinin de desteğiyle Yüzyılın Anlaşması planının siyasi kısmını hayata geçirmeye çalıştığını ve direnişle karşılaşarak başarısız olduğunu, bugün ise planın ekonomik kısmını uygulamak istediğini belirtti.

Filistin halkının haklarının ve sabitelerinin pazarlık ve şantaj konusu olamayacağını söyleyen Bahr, Filistin Yönetimi’ni uzlaşı anlaşmalarını uygulamaya, Gazze Şeridi’ne uyguladığı yaptırımları kaldırmaya, işgal rejimiyle yapılan siyasi ve ekonomik anlaşmalar ile güvenlik koordinasyonuna son verildiğini ilan etmeye davet etti.

Bahr, Bahreyn’de düzenlenecek çalıştayla eş zamanlı olarak Gazze Şeridi’nde tüm grupların, kurumların, sendikaların ve önde gelen şahsiyetlerin katılımıyla bir milli konferans düzenlenmesi çağrısında bulundu.