FİLİSTİN Meclisi ABBAS’ın Yetkilerini Geri ALDI!

Filistin Parlamentosu Gazze kentinde gerçekleştirdiği oturumda Filistin Özerk Teşkilatı Başkanı Mahmud Abbas’ın siyasi yetkilerinin elinden alınmasına karar verdi.

Gazze kentindeki Filistin Parlamentosu binasında gerçekleştirilen oturumda Siyasi Komite’nin Abbas’ın siyasi yetkilerden arındırılması yönündeki raporu onaylandı.

Filistin Parlamentosu Başkanı Birinci Yardımcısı Ahmed Bahr, oturumun açılışında yaptığı konuşmada, Abbas’ın görevini sürdürmesi için gerekli hukuki, anayasal, insani ve ahlaki yeterliliğini kaybettiğini söyledi.

Bahr, Abbas’ın işgalcilere karşılıksız tavizler verdiğini ve direnişe savaş açtığını, işgal güçleriyle yürütülen güvenlik koordinasyonuyla övündüğünü ve Filistin halkını terörle suçladığını ifade etti.

Tüm bu yaptıklarının Abbas’ta Filistin halkına başkan olma yeterliliğinin bulunmadığına işaret ettiğini belirten Bahr, Abbas’ın Filistin halkına düşmanlıkta ileri gittiğini kaydetti.

Bahr, Filistin Yönetimi memurlarının Rafah Kapısı’ndan çekilmelerinin Gazze Şeridi’ni Batı Yaka’dan koparmayı hedefleyen tehlikeli bir adım olduğuna işaret etti.

Filistin Parlamentosu Başkanı Birinci Yardımcısı, insan hakları örgütlerinden, Arap Birliği ve İslam İşbirliği Teşkilatı’ndan, Arap ve İslam ülkelerinden, dünyanın özgür insanlarından Abbas’ın ihlallerine karşı net bir tavır ortaya koymalarını istedi.

Mahmut Abbas, nisan 2018’den beri Gazze’de çalışanların maaşlarını önemli oranda düşürmek, bazı çalışanları işten atmak ve Gazze’ye gönderilen elektriği azaltmak gibi bir takım mali ve hukuki cezaları uygulamaktadır.