Filistin ve Kudüs MÜFTÜSÜ: ABD’nin Kararı Tüm MÜSLÜMANLARA Açık Saldırı

Hüseyin, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal rejimi yanlılarının yüzsüzlükte oldukça ileri giderek Filistin davasını tasfiye etmek istediklerini söyledi.

ABD Büyükelçiliğini Tel Aviv’den Kudüs’e taşımanın hukuka aykırı keyfi bir karar olduğunu belirten Hüseyin, kararın yol açabileceği tehlikeli sonuçlardan tamamen Amerikan yönetiminin sorumlu olacağını ifade etti.

Şeyh Muhammed Hüseyin, ABD Büyükelçiliği’nin Kudüs’e taşınmasının gerçekleşmesi halinde bunun sadece Filistinlilere değil tüm Araplara ve Müslümanlara açıkça saldırı anlamına geleceğini bildirdi.

Kararın Kudüs’ü işgal altında topraklar kabul eden uluslararası hukuka aykırı olduğuna dikkat çeken Hüseyin, kararın bölgede barışa ve güvenliğe de hizmet etmeyeceğini söyledi.

Kudüslülerin, Filistinlilerin, Arapların ve Müslümanların bu saldırıya boyun eğmeyeceklerini ifade eden Hüseyin, Amerika’nın kararına tüm güçleriyle karşı çıkacaklarını belirtti.

Şeyh Muhammed Hüseyin, Arap ve İslam ülkeleri liderlerinden, Müslüman halklardan ve alimlerden, dünyadaki tüm onurlu insanlardan ve barışseverlerden birlik olup Amerika’nın kararına karşı çıkmalarını istedi.