Filistin İslami Cihad: Zafere Kadar Hizbullah İle Omuz Omuzayız

tin İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad Nahale, Hizbullah’ın eski Genel Sekreteri’nin derin anlayışını vurgulayarak, Hizbullah’ın her zaman Filistin direnişinin yanında yer aldığını ve bu desteğin Filistin’in kurtuluşuna kadar devam edeceğini söyledi.

Ziyad Nahle, bugün, Seyyid Abbas Musevi’nin şehadetinin 30. yıldönümü münasebetiyle Beyrut’ta “Şehitlerimizin Seyyidi’nin düşünce ve hayatı” başlığıyla düzenlenen konferansta yaptığı konuşmada şunları söyledi: ‘Seyyid Abbas Musevi’nin şehadetinden otuz yıl sonra direniş hiç bu kadar güçlü olmamıştı. Direniş, güçlü ve kararlı bir şekilde hedefine doğru ilerlemektedir ve ümmet için gerçek seçenek düşmanla mücadeledir.

Hizbullah her zaman Filistin direnişinin yanında yer almıştır ve bu destek Filistin’in kurtuluşuna kadar devam edecektir. Şehit Seyyid Abbas, bölgedeki Siyonist düşmanın doğası ve açgözlülüğünün yanı sıra bölgedeki ABD yanlısı rejimler ve Arap ve İslam dünyasına hâkim olma projeleri hakkında derin bir kavrayış ve anlayışa sahipti. Seyyid Abbas Musevi, Siyonist proje ve tehlikeleri hakkında bir gün bile uyarıda bulunmaktan vazgeçmedi ve İsrail’ in yenilip yok edileceğine olan derin inancıyla herkesi şaşırttı. Onun tek derdi ve endişesi sadece Filistin ya da Lübnan değildi, dünya onun küçük bir köyüydü. Seyyid Abbas Musevi, Pakistan ve Keşmir’e gitti ve Onun İslam dünyasına verdiği önem, Lübnan’da yaşanan olaylara verdiği önemden az değildi.’

İslami Cihad lideri Nahale konuşmasının devamında, Siyonist proje yenilgiye uğratılana kadar onunla mücadele etmek için ve nehirden (Ürdün Nehri) nehre (Akdeniz) kadar Filistin’in tarihi hakkı ve Kudüs’ün kurtuluşu sağlanıncaya dek tüm bölgedeki direnişin birliğini vurguladı.’

Aynı zamanda Seyyid Hasan Nasrallah da bu konferansta bir konuşma yaptı ve Seyyid Abbas’ın Filistin davasına ve Siyonist düşmanla mücadele edilmesi gerektiğine inandığını ve kamp sakinleri ve Filistinli grupların liderleriyle iyi ve güçlü ilişkileri olduğunu söyledi.