Filistin Halkı NEKBE – BÜYÜK FELAKET Gününe Hazır

Nablus’taki sivil toplum kuruluşlarının siyonist işgal devletinin kuruluşu ve Filistin topraklarının bir bölümünün işgal edilmesi şeklinde tahakkuk eden Nekbe’nin 69. yıl dönümü münasebetiyle geniş çaplı bir program düzenleyeceği ve programların birkaç gün süreyle devam edeceği ifade edildi.

GÖZAT  Nekbe - Büyük Felaket Günü Nedir - Hakkında Bilgi?

Kısa adı “Döneceğiz (Se ne’ud)” olan Mültecilerin Yurda Dönüşü Ulusal Komitesi’nin Nablus’taki temsilciliği Nekbe’nin 69. yıl dönümü münasebetiyle Nablus’ta kapsamlı programlar düzenleneceğini ifade etti.

Komite Nablus’ta Nekbe’nin yıl dönümü münasebetiyle düzenlenecek etkinliklere katılımın geniş çaplı olması için çağrı yaptı. Komite aynı zamanda işgal rejiminin ürünlerinin boykot edilmesi ve çadırlardan bu ürünlerin tamamen çıkarılması için de geniş çaplı bir kampanya başlatılması çağrısında bulundu.

GÖZAT  İsrail'den NEKBE - BÜYÜK FELAKET Yürüyüşüne Engel

Mültecilerin Yurda Dönüşü Ulusal Komitesi’nin organizatörü Imaduddin İştivi düzenlediği basın toplantısında etkinliklerin bugün akşam saatlerinde meşaleli yürüyüşle başlayacağını ifade etti.

İştivi meşaleli yürüyüşün Nablus’un Eski Belde bölgesinden merkezindeki İzana bölgesine doğru olacağını; büyük yürüyüşün de yarın öğle saatlerinde düzenleneceğini ifade etti.