FİLİSTİN Halkı HAMAS’ın 30. Yılı İçin Meydanlarda + FOTO

Hamas’ın 30’uncu kuruluş yıldönümü kutlama mitinginin yapıldığı El-Ketibe Meydanı ve çevresindeki yollar Filistin bayraklarıyla ve Hamas sancaklarıyla süslendi.

Gazzeli çocuklar da ellerinde yeşil balonlarla anneleri ve babalarıyla birlikte El-Ketibe Meydanı’na giderken yüzleri maskeli mücahitlerin güvenliği sağlaması dikkat çekti.

Hamas’ın çağrısıyla binlerce kişi hareketin kuruluş yıldönümünü kutlamak üzere El-Ketibe Meydanı’na akın ederken, Filistin bayraklarıyla ve Hamas sancaklarıyla süslenen otobüsler, özel araçlar ve motosikletler de caddelerde gösteri yaptı.

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya Kampı sakinlerinden bazılarının Hamas’ın kuruluş yıldönümü mitingine katılmak için Cibaliya sahilinden Gazze limanına teknelerle geldiği bildirildi.

Gazze Şeridi’nin güneyindeki Rafah kenti sakinlerinden bazı gençlerin de sabah erken saatlerde yola çıkarak Gazze kentine yürüyerek gittikleri ifade edildi.

Hamas liderlerinden İsmail Rıdvan, Gazze halkının hareketin kuruluş yıldönümüne katılarak gurur kaynağı olan direnişe sahip çıkacağı mesajı verdiğini söyledi.