FİLİSTİN Halkı İçin 2018, En KÖTÜ YIL…

Filistin Halkının Haklarına Destek İçin Uluslararası Heyet (HAŞŞAD) bugün Gazze şehrinde Basın Evi’nde yaptığı basın toplantısında 2018 yılında Filistinlilerin maruz kaldığı insan hakları ihlalleri hakkında bilgiler verdi.

Basın toplantısında Filistin Halkının Haklarına Destek İçin Uluslararası Heyet (HAŞŞAD) 2018 yılının Filistin halkının ve ferdinin haklarına tecavüz yönünden en kötü yıl olduğuna dikkat çekti.

Heyet basın toplantısında yaptığı açıklamada uluslararası toplumu Filistin halkının kendi geleceğini belirleme konusundaki haklarını güvenceye alan, işgalin ve haksız yerleşimin gayrimeşru olduğunu ortaya koyan kararların arkasında durmaya ve bu kararların uygulanması için üzerine düşen sorumluluğu yerine getirmeye çağırdı.

Heyet Arap Birliği’ne ve İslam İşbirliği Teşkilatı’na yaptığı çağrıda da bu teşkilatların zirvelerinde alınan kararları uygulamaya geçirmek, Filistin halkının haklarını korumak için üzerlerine düşen görevi yerine getirmelerini istedi.

Heyet Filistin Yönetimi’ne yaptığı çağrıda da siyonist işgalle masa başı görüşmeler yöntemini bir kez daha gözden geçirmesini ve işgal rejiminin işlediği suçları uluslararası yargıya taşımak için üzerine düşeni yapmasını istedi.