FİLİSTİN Esirler İçin Genel GREV Yapıyor

Açlık Grevine Destek Komitesi, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, esirlere destek için kurulan eylem çadırlarına gidileceğini ve yürüyüşler düzenleneceğini, sabah saat 10’dan akşam saat 10’a kadar bir günlük açlık grevi eylemi yapılacağını ifade etti.

GÖZAT  HAMAS: MÜSLÜMAN Liderlerin TRUMP'a Tepkisizliği UTANÇ VERİCİ

1948’de işgal edilen topraklardaki Arap Toplulukları Yüksek Takip Komitesi Sekreterliği ise yaptığı açıklamada, okullar ve acil sağlık hizmetleri dışında bugün tüm işyerlerinde ve kurumlarda esirlere destek amacıyla genel grev yapılacağını duyurdu.

Özgürlük ve Onur Açlık Grevi Medya Komitesi de açıklamasında, 36 gündür açlık grevi eylemini sürdüren esirlerin sağlık durumunun tehlikede olduğunu belirtti.

GÖZAT  KARİKATÜR: Siyonistler MESCİDİ AKSA'nın Altını Oyuyor

Esirlerin hayatlarının kurtarılması için acilen harekete geçilmesi çağrısında bulunan komite, sağlık durumu kötüleşen birçok esirin hastanelere kaldırıldığı yönünde haberler geldiğini bildirdi.

Komite, işgal rejimi cezaevleri idaresinin açlık grevindeki esirlerin dış dünyayla bağlantılarını kesme politikası uyguladığını, esir ailelerinin ve insan hakları örgütlerinin esirlerin durumları hakkında bilgi edinmelerine izin verilmediğini söyledi.