FİLİSTİNLİ Esir VEKİL Sayısı 9’a Yükseldi!

Filistin Esirleri Araştırma Merkezi sözcüsü Riyad El-Eşkar, işgal rejimi zindanlarında esir tutulan Filistinli milletvekili sayısının bu sabah 9’a yükseldiğini bildirdi.

El-Eşkar, işgal güçlerinin erken saatlerde 53 yaşındaki Cenin milletvekili İbrahim Muhammed Salih Dahbur’un evine baskın düzenlediğini ve evde arama yaptıktan sonra milletvekilini gözaltına aldığını söyledi.

Dahbur’un işgal zindanlarından çıkmasının üzerinden henüz bir yıl geçtiğini bildiren El-Eşkar, Filistinli milletvekilinin son olarak idari hapis cezasıyla bir buçuk yıl esir yattığını ifade etti.

El-Eşkar, işgal rejimi zindanlarında esir tutulan milletvekili sayısının bazen indiğini ve bazen de çıktığını, bununla birlikte 2006 yılından bu yana milletvekillerinin gözaltına alınmasının hiç arkasının kesilmediğini belirtti.

İşgal güçleri tarafından gözaltına alınan milletvekili sayısının serbest bırakılanlarla birlikte 60’tan fazla olduğunu kaydeden El-Eşkar, geçen yılın başlarında işgal zindanlarında esir tutulan milletvekili sayısının 3’e düştüğünü fakat daha sonra sayının yeniden yükseldiğini açıkladı.

El-Eşkar, işgal zindanlarında esir tutulan Filistinli 9 milletvekili arasında idari hapis cezasıyla alıkonulan kadın milletvekili Halide Cerrar’ın da olduğunu kaydetti.

Milletvekillerinin gözaltına alınmalarının tamamen siyasi olduğuna dikkat çeken El-Eşkar, dünya parlamentolarına ve insan hakları örgütlerine seslenerek, esir milletvekillerinin serbest bırakılması için işgal rejimine baskı yapmalarını istedi.