Esir MİLLETVEKİLİ Sayısı 12’ye Yükseldi

El-Eşkar, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin bu sabah erken saatlerde milletvekili Muhammed Bedr’in El-Halil’deki evine baskın düzenlediğini ve evde arama yaptığını ifade etti.

Milletvekili Bedr’in de diğer Hamas milletvekilleri gibi daha önce gözaltına alındığına dikkat çeken El-Eşkar, El-Halil milletvekili Bedr’in çoğu idari hapis cezasıyla olmak üzere toplam 11 yıldan fazla işgal zindanlarında esir tutulduğunu bildirdi.

Milletvekili Muhammed Bedr en son Ekim 2013’te gözaltına alınmış ve bir buçuk yıl idari hapis cezasıyla esir tutulduktan sonra serbest bırakılmıştı.

Riyad El-Eşkar, yaşlı ve hasta milletvekilinin hayatından tamamen işgal yönetiminin ve cezaevleri idaresinin sorumlu olduğunu belirterek, milletvekillerinin gözaltına alınmalarının tamamen siyasi olduğuna işaret etti.

Milletvekillerinin gözaltına alınmalarının uluslararası hukuka ve anlaşmalara aykırı olduğunu hatırlatan El-Eşkar, dünya parlamentolarından Filistinli esir milletvekillerini serbest bırakması için işgal rejimine baskı yapmalarını istedi.