FİLİSTİN ESİR GÜNÜ Cuması – 37 Yaralı

Gazze Şeridi’nin doğusunda Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılan Filistinlilere işgal güçlerinin ateş açması sonucu çok sayıda kişi yaralandı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Gazze Şeridi’nin doğusunda işgal güçlerinin açtığı ateşle 37 kişinin yaralandığını, yüzlerce kişinin de işgal güçlerinin attığı bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini açıkladı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, Yaralılardan 5’inin ilk yardım görevlisi, 4’ünün de gazeteci olduğunu belirtti.

Filistin Sağlık Bakanlığı’nın açıklamasında ayrıca Han Yunus’un doğusunda Kızılay’a ait bir ambulansın hasar gördüğü ifade edildi.

Kaynaklar, El-Bureyc Kampı’nın doğusundaki barışçıl gösteriye işgal güçlerinin saldırdığını, çok sayıda kişinin bombalardan çıkan yoğun gazdan etkilendiğini, yaralanan ilk yardım görevlisinin Deir El-Belah’taki El-Aksa Şehitleri Hastanesi’ne kaldırıldığını söyledi.

Filistinli göstericiler bugün ikindi saatlerinde Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetlerine katılmak üzere sınır hattı yakınlarında kurulu dönüş kamplarına akın etti.

Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.

Gazze Şeridi’nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yaparken işgal güçleri de silahsız göstericilerin üzerine ateş açıyor.