FİLİSTİNLİ Esir Barud, İSRAİL Zindanında ŞEHİT Oldu!

İşgal yönetiminin kasıtlı tıbbi ihmal politikası sebebiyle 51 yaşındaki Filistinli esir Faris Barud’un işgal rejimi zindanlarında sağlık durumunun kötüye gitmesi sonucu şehit olduğu bildirildi.

Esirler Enformasyon Ofisi, Barud’un şehit olduğunu ilan ederek, Filistinli esirin şehadet haberinin duyulmasının ardından işgal zindanlarına öfke ve gerginliğin hakim olduğunu açıkladı.

İşgal yönetimi, karaciğerinde sorun bulunan ve sağlık durumu kötüye giden Filistinli esir Faris Barud’u dün akşam Ramon Cezaevi yoğun bakım ünitesine nakletmişti.

Esir Faris Barud’un Gazze kentinin batısındaki Eş-Şati Kampı sakinlerinden ve Oslo Anlaşması’ndan önce gözaltına alınan en eski esirlerden olduğu, 1991 yılında gözaltına alınan Barud’un müebbet ve 35 yıl hapse mahkum edildiği, 18 yıldır ailesinin ziyaretinden mahrum bırakıldığı kaydedildi.

Esir Barud’un Ramon Cezaevi’nde yattığı ve işgal rejimi cezaevleri arasında dolaştırıldığı, 28 yılı aşkın bir süredir devam eden esareti boyunca birçok kez hücre cezasıyla cezalandırıldığı ifade edildi.

İşgal güçlerinin bir Yahudi yerleşimciyi öldürmekle suçladığı Barud’un 2013 yılında son posta esirlerle birlikte salıverilmesi gerekirken işgal rejiminin geri adım atması sonucu özgürlüğe kavuşamadığı belirtildi.