Filistin Direnişi: Herkes Sırt Çevirdi, İran Yardım Etti

Hamas dahil olmak üzere Filistinli direniş grupları, İslam Cumhuriyeti ve Hizbullah’ın Filistin halkına yapılan yardımlara teşekkür etti.

Filistin İslami Direniş Hareketi Hamas dahil olmak üzere Filistinli gruplar, defalarca İran İslam Cumhuriyeti ve Lübnan’daki Hizbullah’ın mazlum Filistin halkına yardımlara teşekkür ettiler.

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri Ziyad el-Nehale, bugün yaptığı açıklamada, Arap ülkelerinin Filistin meselesine sırt çevirdiği bir durumda ve adalet dışında her şeyin bulunduğu bu dünyada, İran İslam Cumhuriyeti’nin Filistinlilerin yanında olduğunu ve onları desteklemeye devam ettiğini söyledi. 

Nehale, bazı Arap ülkelerinin Siyonist rejimle normalleşmesine de işaretle, Siyonist proje karşısında tüm Arap yönetimlerinin çöküşüyle ​​ilgili yaşananları aklın açıklayamadığı ve yorumlayamadığını belirtti. 

İslami Cihad Hareketi Genel Sekreteri, Arap rejimlerinin kuşatma altındaki Filistin halkının direnebileceğini ve düşmana karşı savaşabileceğini gördüğünü vurguladı.

Nehale, Filistin direnişinin askeri kapasitesi konusunda ise ”Askeri kapasitemizin düşmanınkiyle karşılaştırıldığında küçük olduğu açıktır, ancak örnek olan ve hiçbir şeyden veya hiç kimseden korkmayan savaşçılarımıza güveniyoruz” dedi.