Filistin Direnişi, Gazze Ablukasını Kırmaya Hazırlanıyor

Filistinli gruplar, Gazze’ye yönelik deniz ablukasını kırmak için bir ‘savaşa’ hazırlanıyor. Filistinli gruplar tarafından planlanan deniz harekatlarının, Dönüş Yürüyüşüne benzeyeceği bildiriliyor. 

Filistin gazetesi el-kuds’a bilgi veren kaynaklara göre, Filistinli gruplar, Gazze Şeridi’ne yönelik deniz ablukasını kırmak için bir “savaş”a hazırlanıyor. Direniş gruplar, önümüzdeki haftalarda gerçekleştirmek üzere bir dizi faaliyet planlanıyor.

Kaynaklar, planlanan eylemlerin, Mart 2018 ile Aralık 2019 arasındaki “Dönüş Yürüyüşü”ne benzer olacağını belirtti. Haberde, herhangi bir özel eylemden bahsedilmedi.

Hamas’ın Gazze Şeridi lideri Yahya Sinvar, hareketin, Gazze Şeridinden bir deniz yolu işletmek için direniş eksenindeki diğer taraflarla birlikte çalıştığını söylemişti.

Sinvar, “kuşatmayı tamamen kırmak” için bu konudaki istişarelerin ve hazırlıkların “tüm hızıyla” sürdüğünü belirtmiş, ancak böyle bir hattın İsrail ablukasını nasıl aşacağı konusunda ayrıntılı bilgi vermemişti.

Gazze Şeridi, İsrail işgal rejimi ve Mısır tarafından kara, deniz ve hava ablukası altında. Ablukanın bir parçası olarak, Gazze’deki balıkçı teknelerinin kıyıdan yalnızca belirli bir mesafe açılmasına izin veriliyor ve bu mesafe güvenlik durumuna bağlı olarak değişiyor. Gazze sularına hiçbir geminin girmesine izin verilmiyor.

Geçen hafta, Siyonist ordu, Hamas için Gazze’ye silah parçaları getiren bir deniz kaçakçılığı ağını engellediğini duyurmuştu.