Filistin Direnişi: BAE’nin Adımı Ahlaki ve Stratejik Çöküş

Filistin İslami Cihat Hareketi’nin Yemen’deki temsilcisi, BAE’nin Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirme hamlesini Siyonist rejimin suçları için bir ödül ve BAE için ise ahlaki çöküş olarak adlandırdı.

BAE ile Siyonist rejim arasındaki uzlaşmaya tepki gösteren Filistin İslami Cihad hareketinin Yemen’deki temsilcisi Ahmed Berke, “BAE’nin anlaşmanın Batı Şeria işgal planının askıya alınmasına yol açtığını söyleyerek ihanetini haklı gösterme girişimi kimseden gizlenmeyen bir hakarettir.” dedi.

El-Mesire haber ajansının bildirdiğine göre Ahmed Berke, anlaşmanın suçları ve saldırıları için işgalci rejime bir ödül ve sözde “yüzyılın anlaşmasının” uygulanması konusunda bir örtü olduğunu vurguladı.

İslami Cihad hareketi temsilcisi, “BAE hükümetinin eylemi ahlaki ve stratejik bir çöküştür ve Filistin sorunu konusundaki ulusal-Arap mutabakatını göz ardı etmektedir.” dedi.

Ahmed Berke, “Bu anlaşmanın duyurulduğu tarihte iç açmazdan ve birbirini izleyen krizlerden muzdarip olan Siyonist rejim için bu anlaşma bir cankurtaran halatı oldu.” ifadelerini kullandı.