Filistin Direniş Gruplarından Suriye’ye Destek

Hamas, ırkçı İsrail rejiminin dün Suriye’nin başkenti Şam’a düzenlediği saldırıyı kınayarak bu saldırıların engellenmesi gerektiğini vurguladı.

Hamas Sözcüsü Abdullatif Kanua, Twitter’daki kişisel hesabından yaptığı açıklamada, ırkçı İsrail rejiminin dün Suriye’ye düzenlediği saldırıyı kınadığını açıkladı.

Hamas ve İslami Cihad hareketleri, Siyonist rejimin Suriye’yi yeniden işgalini kınadı ve Suriye’nin bu saldırılara karşı vereceği her kararı desteklediğini dile getirdi.

Dün Siyonist rejimin Suriye’deki bölgelere saldırısına karşı Filistin direniş hareketleri Hamas ve İslami Cihad tepki gösterdi.

Sama Haber Ajansı’nın haberine göre, Hamas sözcüsü Abdullatif Kanuu, Şam çevresindeki askeri hedeflere yönelik saldırıları kınayarak, saldırganlığın Siyonist işgal rejiminin bölgedeki isyanını gösterdiğini ve bu tür saldırıların tekrarını önlemek için karşılık verilmesi gerektiğini söyledi.

Filistin İslami Cihad Hareketi’nin sözcüsü “Davud Şahab” da Unionnews’e verdiği röportajda saldırıyı kınayarak ve Suriye’ye duyduğu sempatiyi dile getirerek şunları söyledi:

Suriye’nin Şam’a yönelik Siyonist saldırganlığa yanıt verme kararlarını destekliyoruz.

Siyonist rejim dün Suriye’deki bölgelere iki saldırı düzenledi. Saldırılarda maddi hasarın yanı sıra bir asker şehit oldu, beş asker de yaralandı.

Bu bağlamda Rusya’nın Suriye Büyükelçisi Alexander Yifimov, Siyonist rejimin Suriye topraklarına yönelik saldırılarının uluslararası hukuk açısından tamamen yasa dışı olduğunu belirtti.

 Rusya’nın İsrail’in Suriye’ye yönelik hava saldırılarını şiddetle kınadığını belirtti ve bunlara son verilmesi çağrısında bulundu. Moskova daha önce defalarca bu ifadelerini Tel Aviv’e bildirdi.

Yefimov, “Bu hava saldırıları can ve mal kaybına yol açmakta, Suriye egemenliğini ihlal etmekte, uluslararası sivil hava taşımacılığını tehdit etmekte ve askeri-politik durumu daha da karmaşık hale getirmektedir” dedi.