Filistin Direniş Gruplarından Seferberlik Çağrısı!

Gazze’deki direniş hareketleri, işgal rejiminin Mescidi Aksa’ya yönelik yeni bir saldırısına karşı hazırlıklı olunması amacıyla destekçilerinden seferberlik çağrısında bulundu.

Direniş hareketleri, Hamas’ın Gazze bölgesindeki başkanı Yahya Sinvar’ın yaptığı çağrı sonrasında bir toplantı düzenledi.

Toplantı sonrasında yapılan basın açıklamasında son durumun değerlendirildiği, önümüzdeki günlerde yaşanabilecek gelişmelerle ilgili öngörüler üzerinde durulduğu ve bu çerçevede Filistin halkına yönelen tehlikeler karşısında neler yapılabileceği konusunun ele alındığı belirtildi. 

Direniş hareketleri Filistin halkının Batı Şeria’da ve Kudüs’te işgale karşı verdiği mücadeleyi, özellikle Mescidi Aksa’daki murabıt erkeklerin ve kadınların kararlı duruşlarını selamladıklarını dile getirerek, bütün bu mücadeleleri verenlerin Mescidi Aksa’nın ve Kudüs’teki tüm mukaddes mekanların savunulmasında birinci duvarı oluşturduklarına dikkat çektiler. 

İşgal rejiminin saldırgan tutumundan ve işgal güçlerinin himaye ettiği Siyonist yerleşimcilerin Mescidi Aksa’ya yaptığı baskınlardan dolayı Kudüs’te ve Mescidi Aksa’da gergin bir hava hakim.