Filistin Direniş Gruplarından Kassam Komutanı SUİKASTINA TEPKİ

İslami Cihad Hareketi liderlerinden Halid El-Bataş, Fukaha’yı hedef alan suikastın Gazze Şeridi’ne savaş açmak anlamına geldiğini ve cinayeti bu çerçevede ele almak gerektiğini ifade etti.

El-Bataş, bu tür olayların tekrarlanmaması için işgalcinin ve işbirlikçilerinin ellerinin kesilmesi gerektiğini bildirdi.

GÖZAT  Kassam Tugayları: İsrail, Suikastın Bedelini Ödeyecek

El-Bataş, Hamas ve İslami Cihad başta olmak üzere Filistinli grupların suikast politikasını kabul etmemeleri ve ne pahasına olursa olsun misillemede bulunmaları gerektiğini söyledi.

Demokratik Cephe Siyasi Birimi üyesi Talal Ebu Zarife de “İşgalciler Mazin Fukaha gibi bir direnişçiyi suikast ile öldürerek direniş yürüyüşünü durduracaklarını sanıyorlarsa yanılıyorlar” dedi.

GÖZAT  Şehit Kassam Komutanı Mazin Fukaha KİMDİR?

Ebu Zarife, suikasta verilecek karşılığın cinayetin büyüklüğü boyutunda olması gerektiğini belirterek, özgürlüklerine kavuşan esirlerden can güvenlikleri için gerekli önlemleri almalarını istedi.

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi liderlerinden Zülfikar Suyurcu ise Filistinli grupları mevcut şartlarda aralarındaki anlaşmazlıkları bir kenara bırakmaya davet etti.

GÖZAT  Siyonist İsrail, Kassam Komutanını Suikastle Şehit Etti

İslami Direniş Hareketi Hamas liderlerinden Fazi’ Savafita da suikastın korkakça işlenmiş bir cinayet olduğunu kaydederek, işgalcilerin suikastın infazında paralı maşalarını kullandığını söyledi.