FİLİSTİN Direniş Gruplarından FKÖ’ye ISLAH Çağrısı

Filistinli gruplar, Stratejik Araştırmalar Enstitüsü’nün Gazze kentinde düzenlediği atölye çalışmasında bir araya geldi.

Atölye çalışmasına Hamas adına Salah El-Berdevil, İslami Cihad Hareketi adına Muhammed El-Hindi, Halk Cephesi adına Cemil Mezher, Fetih adına Süfyan Ebu Zayide ve Demokratik Cephe adına Salah Nasır’ın katıldığı ifade edildi.

Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ)’nün son yıllarda idari ve fikri açıdan çok kusurunun olduğunu kaydeden El-Berdevil, örgütün tüm Filistinli grupların katılımıyla yeniden yapılandırılması gerektiğini söyledi.

El-Berdevil, Filistin Yönetimi’nin sınırlarını bilmesi, halkın demokratik seçimine ve kanunlara bağlı kalması gerektiğini dile getirdi.

Muhammed El-Hindi de Filistin milli projesinin net bir görüşe sahip olması gerektiğine dikkat çekerek, Filistin’in özgürlüğe kavuşmasının müzakerelerle değil direnişle gerçekleşeceğini belirtti.

El-Hindi, FKÖ’nün hataya düştüğünün kabul edilmesi gerektiğini söyleyerek, milli bir strateji belirlenmesi için gerçek anlamda bir uzlaşının zorunlu olduğuna dikkat çekti.