FİLİSTİN Başbakanı, Yetkisini “YETKİSİZ” Abbas’a Devretti!

Fetih Hareketi Merkez Komitesi’nin yeni hükümetin kurulması yönünde tavsiye kararı almasının ardından, Filistin Başbakanı Rami el-Hamdallah, hükümet yönetimini Devlet Başkanı Mahmud Abbas’ın inisiyatifine bıraktı.

Filistin Hükümet Sözcüsü Yusuf el-Mahmud yaptığı yazılı açıklamada, Fetih Hareketi Merkez Komitesi’nin, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) çatısı altındaki gruplar ile bağımsız kişilerden oluşacak yeni bir hükümetin kurulması yönünde tavsiye kararı almasının ardından Başbakan Hamdallah’ın hükümet yönetimini Abbas’ın tasarrufuna bıraktığını belirtti.

Mahmud, Hamdallah’ın yeni bir hükümetin kurulması yönündeki tavsiye kararını da memnuniyetle karşıladığını ifade etti.

Hamas’ın 2007’de seçimleri kazanması ile sonucu hazmedemeyen Siyonist İsrail ve Filistin içindeki uşakları yetkileri bir türlü Hamas’a devretmek istemedi.

Mahmud Abbas tarafından geçtiğimiz günlerde meşru olarak seçilmiş Filistin Parlamentosu feshedilmişti.

Şimdi de Filistin Başbakanı Hamdallah tarafından başbakanlık yetkileri, hiçbir meşruiyeti ve yetkisi olmaması gereken Mahmud Abbas’a devredilmek isteniyor.

12 Ekim 2017’de imzalanan Uzlaşı Anlaşmasına da aykırı olan bu durum, Filistin halkının vahdetinin önünde gölge olmaya devam ediyor.