Siyonistler FİLİSTİNLİ Aileye Kendi Evini YIKTIRDI!

Siyonist işgal yönetimi 1948’de işgal edilmiş bölgede yer alan Tar’an köyünde Saffuri ailesini evini kendi eliyle yıkmaya zorladı. Bu köyde böyle bir uygulamanın ilk kez gerçekleştiği ifade edildi. Evin korunması için yapılan tüm çalışmalar ise sonuçsuz kaldı. Evde dul bir kadınla dört çocuğunun yaşadığı ifade edildi.

Aile İsrail yönetiminin ve güvenlik organlarının kendilerini sürekli rahatsız ettiğini ve evlerini yıkmamaları durumunda yıkım ekiplerini çağıracakları tehdidinde bulunduklarını dile getirdi.

Evde yirmi yıldan beri çocuklarıyla birlikte ikamet eden 45 yaşındaki Saba Saffuri hanım Arab48 web sitesine yaptığı açıklamada evin kendisine, işgal güçlerinin baskıları sonucu Suriye ve Ürdün’e göç etmek zorunda kalan babasından ve dedelerinden kaldığını, sonra işgal yönetiminin buraya, ‘kayıpların mülkü’ olduğu iddiasıyla el koyduğunu dile getirdi.

Saffuri, Arab48 sitesine yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi: “Devlet ‘kayıpların mülkü’ diye evimize el koyduktan sonra biz yıllardan beri evimizi devletten satın almaya çalışırken bize evimizin yıkılacağı uyarısı geldi. Her başvurumuzda yasanın alış veriş görüşmesi öncesi kurulmuş her binanın yıkılmasına hükmettiği gerekçesiyle önümüze bir engel çıkardılar.”

Evin 70 m2 civarında olduğu ve boşanmış durumdaki Saba Saffuri’nin bu evde dört çocuğuyla birlikte kardeşinin komşusu olarak yaşadığı ifade edildi.