FHKC: Ebu Ali Mustafa, Ulusal Birliğin Zorunluluğuna İnanıyordu

Filistin Halk Kurtuluş Cephesi’nin (FHKC) eski liderlerinden Ebu Ali Mustafa’nın şehit edilmesinin 21. yıl dönümü öncesinde açıklama yapan hareket, onun ulusal direniş ve özgürlük mücadelesinin sürdürüleceğini dile getirdi. 

Hareketin yayınladığı bildirisinde, Ebu Ali Mustafa’nın ulusal birliğin zorunlu olduğuna ve işgale karşı direnişin zafer kazanabilmesi için bundan feragat edilemeyeceğine inanan bir kişi olduğu ifade edildi. 

Hareket, ulusal demokratik yapının inşa edilmesine Ebu Ali Mustafa’nın attığı adımlarla başlandığını, onun bu yapının içinde ulusal demokratik şahsiyetlerin ve faaliyetlerin yer almasını arzu ettiğini dile getirdi. Onun bu yapının aynı zamanda tavizlere ve siyasi ihmallere karşı da bir cephe oluşturmasını arzu ettiğine dikkat çekti. 

İşgalciler, FHKC’nin eski lideri Ebu Ali Mustafa’yı 27 Ağustos 2001 tarihinde el-Bire’deki bürosuna iki adet füze fırlatarak şehit etmişlerdi. Hareketin askeri kanadı Ebu Ali Mustafa’nın intikamını almak amacıyla düzenlediği eylemde her tarafta sözlü terör estiren, Filistinlilerin tümünün sökülüp atılmaları gerektiğini söyleyen, kısaca aşırı siyonist ve saldırgan görüşleriyle öne çıkan Turizm bakanı Rabaham Zwi öldürüldü.