ESİRLERİMİZ Gücünü Filistin Halkından Alıyor

İki hafta önce özgürlüğe kavuşan ve kadın esirler arasında en eski esir olarak bilinen El-Cerbuni, esirleri selamladıklarını belirterek, esirlere yapılan en büyük desteğin ve moralin halkın gösterdiği faaliyetler olduğunu hatırlattı.

El-Cerbuni yaptığı açıklamada, Siyonist işgal rejimi zindanlarında bulunan Filistinli esir kadınların moralinin oldukça yüksek olduğunu ve sadece özgürlüğü beklediklerini ifade etti.

GÖZAT  Tüm Filistin'den Esirlerin "Özgürlük ve Onur Direnişine" Destek

Filistinli kadın esirlerin kendi işlerini kendilerinin idare ettiklerini ve gardiyanlarla bir ilişkilerinin olmadığını söyleyen El-Cerbuni, 16 esirin Damun, 34’ünün de Şaron cezaevinde bulunduğunu kaydetti.

Kendisinin cezaevinden çıkmasıyla işgal zindanlarında tutulan en eski kadın esirin Yasemin Şa’bani olduğunu belirten El-Cerbuni, 5 yıla mahkum edilen Yasemin Şa’bani’nin mahkumiyetinin üç yılını geçirdiğini ve geriye iki yılının kaldığını belirtti.

GÖZAT  Şeyh Raid Salah: Esirler, Filistin Halkının VİCDANI

El-Cerbuni mesajında esirlerin unutulmamasını isteyerek, esirlerin özgürlüğü için büyük çabalar ortaya koymak gerektiğini hatırlattı.

18 Nisan 2002 tarihinde tutuklanan Lina El-Cerbuni, kötü nam yapmış El-Celme güvenlik merkezinde 30 gün işkenceli sorguya tabi tutuldu.

GÖZAT  100 Esir Daha AÇLIK GREVİNE KATILDI

Yapılan askeri yargılamada İslamî Cihad Hareketi’nin askeri kanadı Kudüs Müfrezeleriyle bağlantılı olmak suçlamasıyla El-Cerbuni’ye 17 yıl hapis cezası verildi. Yapılan itirazla cezası 15 yıla indirildi.

Lina El-Cerbuni, 16 Nisan 2017 tarihinde özgürlüğe kavuştu.