Esir Halil Avavide 49 Gündür Açlık Grevinde ve Durumu Ağırlaşıyor

Filistin Esir Kulübü tarafından yapılan açıklamada, işgal zindanlarında esir durumda olan ve 49 günden beri açlık grevini sürdüren 40 yaşındaki Halil Avavide’nin sağlık durumunun iyice kötüleştiğini ve kan kusmaya başladığını dile getirdi. 

Esir Kulübü, açlık grevindeki esir Avavide’nin, tutulduğu Remle Hapishanesi’nden yazdığı bir mektubu nakletti. Esir bu mektubunda açlık grevinde olması sebebiyle cezaevi yönetiminin kendini sivil bir bölümde, yatak ve bir tane kirli battaniye dışında hiçbir şeyin bulunmadığı hücreye kapattığını, kendisine giyecek vermediğini ve temel ihtiyaçlarını da karşılamadığını dile getiriyor. 

Esir Avavide bu mektubunda ayrıca sağlık durumunun gittikçe kötüleştiğini, sık sık kustuğunu, hatta kan kusma derecesine geldiğini, midesinin su kabul etmediğini, kol ve bacaklarında ağrıya ilaveten içinde şiddetli kuruluk olduğunu ve ayakta durmakta zorluk çektiğini belirtiyor. 

Esir Avavide, maruz kaldığı idari hapis uygulamasına son verilmesi talebiyle 3 Mart tarihinde açlık grevine başlamıştı. 

İsrail işgal rejiminin Filistinlilere yönelik olarak kullandığı “idari tutuklama” uygulamasına göre bir işgal yargıcı herhangi bir suçlama yapmadan ve dava dosyası açmadan bir Filistinliyi altı ay süreyle hapse atabiliyor ve tutukluluğunu yine hiçbir gerekçe ileri sürme ihtiyacı duymaksızın altı aylık sürelerle on kez uzatabiliyor.