Erdoğan: İsrail’in Türkiye’ye, Bizim De İsrail’e İhtiyacımız Var

Dünya Kudüs Günü dolayısıyla Ramazan ayının son cuma günü tüm dünyada ve aynı şekilde Türkiye’de de Filistin ve Kudüs’e destek açıklamaları yapılırken Türkiye yönetiminden bir İsrail çıkışı daha geldi.

Türkiye Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Arabistan dönüşü gazetecilere yaptığı açıklamada, İsrail ile ilişkilerinin kesilmesinin Türkiye’nin de lehine olmadığını söyledi.

Erdoğan, Türkiye yönetiminin Tel Aviv ve Kahire’yle ilişkilerini geliştirme yönünde gösterdiği çabalarıyla ilgili olarak, Mısır ve Siyonist İsrail’le ilişkilerinin tamamen kesilmesinin Ankara’nın lehine olmadığını ve Türkiye’yle Siyonist İsrail’in barış planları başta olmak üzere çeşitli alanlarda birbirine ihtiyaç duyduklarını dile getirdi.

Erdoğan ayrıca, Ankara’nın işgalci İsrail’le sürdürmekte oldukları ilişki geliştirme görüşmelerin benzerini Mısır’la da gerçekleştirmeye hazır olduğunu belirtti.

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamasının devamında, İşgalci İsrail başkanı Hertzog’un Türkiye’yle barış sağlanması yolunda aktif bir rol oynadığını ifade ederek, Siyonist İsrail Başbakanıyla da ilişkilerini daha iyi bir seviyeye çıkarmaları temennisinde bulundu.

Erdoğan konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

Tabii İsrail’in Türkiye’ye ihtiyacı var. Gerçekçi olmak lazım; bölgedeki durumlar, hele hele barışa yönelik planlar noktasında bizim de İsrail’e ihtiyacımız var. Bu adımları bu şekilde atalım istedik. Attığımız bu adımların da isabetli olduğu görülüyor. Tabii hele hele Sayın Herzog gibi bir Cumhurbaşkanı’nın İsrail’in başında olması da bu ilişkilerde gerçekten barışa yönelik bir adım atılmasına vesile olmuştur. Temenni ederiz ki Sayın Başbakan ile de münasebetleri çok daha iyi bir konuma getirelim. Tabii Ramazan ayında İsrailli bazı aşırı grupların, radikal grupların Mescid-i Aksa’da meydana getirdikleri rahatsızlıklar, bizleri de ciddi manada rahatsız etmiştir.

Haberin Kaynağı

=> Cumhurbaşkanı Erdoğan: Suudi Arabistan’la büyük bir ekonomik potansiyeli tekrar harekete geçirme konusunda mutabıkız