Erdoğan: İsrail İle İlişkileri Güçlendirmek, Büyük Bir Değer

Siyonist rejim ile Türkiye yumuşamaya çalışıyor ve işgalci rejimin cumhurbaşkanı Ankara’yı gezerken, İsrail marşı 2008’den beri Ankara’da ilk kez çalıyor.

Erdoğan basına yaptığı açıklamada, “Bu tarihi ziyaretin Türkiye-İsrail ilişkilerinde bir dönüm noktası olacağına inandığını söyledi. İsrail Devleti ile ilişkilerin güçlendirilmesi ülkemiz için büyük değer taşımaktadır” dedi.

Erdoğan, “uzun zaman sonra gerçekleşen bu önemli ziyaretin gelecekteki ortak fırsatlar için bir açılım sağlayacağını” umduğunu ifade etti.

Erdoğan ile yaptığı görüşmede konuşan Siyonist elebaşı Herzog ise Erdoğan ile “verimli” görüşmeler yaptığını ve birçok konuyu ele aldıklarını söyledi ve şu ifadeleri kullandı:

“Bu, ülkelerimiz arasındaki ilişkilerde çok önemli bir an ve devletlerimiz ve halklarımız arasında dostane ilişkilerin geliştirilmesinin temellerini atmanın ve bizim için kritik öneme sahip köprüler kurmanın ikimiz için de büyük bir ayrıcalık olduğunu hissediyorum. Halklarımızın ilişkisi, güçlü tarihi, dini ve kültürel kökleri olan eski bir ilişkidir. Görkemli Yahudi liderler, hahamlar, şairler, bilgeler, tüccarlar ve girişimcilerden oluşan uzun sıra, bu topraklardaki Yahudi Halkının tarihinin sadece bir bölümünü temsil ediyor.”

Herzog’un ziyareti, Siyonist eski başbakan Ehud Olmert’in 2008’de yaptığı geziden bu yana bir İsrailli yetkilinin yaptığı en üst düzey ziyareti işaret ediyor ve iki ülkenin ilişkisini yeniden alevlendirme yolunda önemli bir adım olarak görülüyor.

Ankara’daki cumhurbaşkanlığı kompleksine gelen Siyonist Herzog, 2008’den bu yana ilk kez İsrail marşını çalan bir grup olarak Erdoğan ve bir şeref kıtası tarafından karşılandı.