El-Meğazi’de 21 Siyonistin Öldüğü Eylemi Kassam Üstlendi

Bugün sabah siyonist işgal ordusu sözcüsü tarafından yapılan açıklamada da itiraf edilen ve Gazze Şeridi’nin orta kesiminde, El-Meğazi Mülteci Kampı civarında sınıra yakın bir bölgede gerçekleştirilen, 21 işgalci subay ve erin ölümüne neden olan eylemi Hamas’ın askeri kanadı durumundaki İzzettin Kassam Tugayları üstlendi. 

Kassam Tugayları bugün yayınladığı askeri bildiride, Kassam mücahitlerinin dün saat 16.00’da El-Meğazi Mülteci Kampı’nın doğusunda eş zamanlı eylemler gerçekleştirmek suretiyle, işgal güçlerinin ölçüm ve planlama grubunun girdiği bir binayı hedef aldıkları, anti personel füzeler atmak suretiyle binanın içine yerleştirilen patlayıcıları ve ölçüm cihazlarını patlatmayı başardıkları, binanın da tamamen yıkıldığı ifade edildi. 

Eylemde işgalci askerlerin güvenliğini sağlamak amacıyla olay yerinde bulunan bir merkava tankının El-Yasin 105 füzesiyle vurulduğu, işgal güçlerinin aynı bölgede yerleştirmiş oldukları mayınların da patlatıldığı, bu yüzden olay yerinde bulunan işgalci askerlerin büyük bir kısmının öldürüldüğü kalanların da yaralandığı belirtildi. 

İşgal ordusu sözcüsü tarafından yapılan açıklamada bu olayda 21 işgalci askerin öldürüldüğü duyuruldu. Ancak gerçek sayının daha fazla olabileceği tahmin ediliyor.