Direniş, İsrail İle Normalleşme Hayallerini Çöpe Atacak

BAE’nin Siyonist rejim İsrail’le ilişkileri normalleştirme anlaşmasına atıfta bulunan İran Meclis Başkanı’nın Uluslararası İşler Yardımcısı Hüseyin Emir Abdullahiyan, “Direniş ekseni, ihanet yoluna giden herkesi rezil rüsva edecek ve onların komplolarını bozacak’ dedi.

Emir Abdullahiyan, Pakistan’daki Filistin’i Destekleme Vakfı’nın ev sahipliğini yaptığı uluslararası “Direniş ve Küresel Siyonizm Karşıtı” video konferansı seminerinde, “Siyonist rejim, Batı Asya bölgesindeki istikrarsızlık ve huzursuzluğun nedenidir” dedi.

Emir Abdullahiyan ayrıca, “BAE, sahte İsrail rejimi ile ilişkileri normalleştirerek hiçbir şey başaramayacak ve bu önlem bölgede barış ve istikrarın korunmasına hiçbir zaman yardımcı olmadı ve olmayacak” dedi.

Sözkonusu uluslararası seminerinde  ayrıca bazı Pakistanlı şahsiyetlerin yanısıra Bahreyn, Türkiye, Afganistan, Malezya ve Rusya’dan bazı milletvekilleri de konuşmalar yaptılar.

Konuşmacılar, terör rejimi İsrail ile ilişkileri normalleştirme anlaşmasına tepki gösterirlerken, bunun tehlikeli bir süreç oluşturduğuna dikkat çektiler ve ”Bu anlaşmanın BAE ve diğer ülkeler için ağır sonuçları olacağı gibi, Filistin sorununun adil bir şekilde çözülmesini zorlaştırdı.’ yönünde değerlendirmeler yaptılar.