DİRENİŞ Grupları: FEDA Eylemi Halkımızın AZMİNİ Gösteriyor

İslamî Direniş Hareketi HAMAS sözcüsü Hazım Kasım eylemin ardından dün akşam yaptığı basın açıklamasında, “Trump’ın Kudüs kararının üzerinden 100 gün geçtikten sonra bugün yapılan eylem, halkımızın Kudüs için başlattığı intifadayı sürdüreceğini, bu karara ve işgale karşı başlayan devrimin geçici bir öfke dalgası olmadığını, aksine özgürlüğe kadar devam edecek bir eylem olduğunu gösterdi” dedi.

Eylemin ardından açıklama yapan Hamas sözcüsü Fevzi Burhum ise, “Bu eylem, Filistin halkının direniş yolunu, kendini savunma ve işgalcinin planlarına karşı her türlü yol ve yöntemle neye mal olursa olsun direnişini sürdürme azim ve iradesini yansıtıyor. Aynı şekilde Siyonist düşmanın cinayet ve planlarıyla, baskı ve zulümleriyle gerçekleri değiştiremeyeceğini, emrivaki yapıp düşünce ve görüşünü dayatamayacağını ortaya koydu” ifadesini kullandı.

Filistin’deki İslami Cihad Hareketi de eylemi tebrik ederek, işgal askerleriyle Yahudi yerleşimcileri hedef alan eylemlerin kendini, toprak ve kutsallarını korumaya çalışan Filistin halkının meşru hakkı olduğunu hatırlattı.

İslamî Cihad yaptığı açıklamada, eylemin bu toprakları işgal eden ve gasp eden varlığın Filistin toprakları üzerinde güven ve huzur bulamayacağını bir kez daha gösterdiğini belirterek, eylemin Filistin halkı adına işgalcinin cinayet ve zulümlerine yapılmış bir misilleme olduğunu ifade etti.

Eylemle ilgili açıklama yapan Filistin Demokratik Halk Cephesi Siyasi Birimi üyesi Talal Ebu Zarife, eylemin işgalcinin cinayetlerine yönelik doğal bir tepki olduğunu, halkın intifada ve direnişe devam azmini yansıttığını söyledi.

Eylemle ilgili bir açıklama da Filistin Ahrar Hareketi’den geldi. Ahrar Hareketi yaptığı açıklamada, bu tür kahramanca eylemlere devam edilmesini isteyerek, Filistin halkının direniş seçeneğine bağlı olduğunu ve Amerika’nın pazarladığı Yüzyılın Anlaşmasını reddettiğini göstermek gerektiğini ifade etti.

Diğer taraftan Filistin Halk Direniş Hareti, Halk Cephesi ve Filistin Mücahidin Hareketi de eylemi tebrik ederek, eylemin Filistin halkının direniş seçeneğine bağlı olduğunu, intifadanın devam ettiğini herkese gösterdiğini kaydetti.