DİRENİŞ: Gazze Kuşatması Daha Fazla Süremez

Filistinli direniş gruplarını içinde barındıran Ortak Operasyon Odası, Gazze Şeridi’ndeki Filistinli vatandaşları yıpratan haksız ablukanın daha fazla sürmesine izin vermeyeceklerini söyledi.

Ortak Operasyon Odası twitter paylaşımında, “Filistin halkı, meşru olan her yolla ablukayı kabul etmediğini ifade etme hakkına sahiptir.” ifadelerine yer verdi.

Ortak Operasyon Odası yaptığı açıklamada, işgalci İsrail’in, abluka altındaki Gazze’den fırlatılan yanıcı balonları bahane ederek Filistin İslami Direniş Hareketi’ne (Hamas) ait mevzileri bombalamasını kesinlikle kabul etmeyeceklerini belirtti.

Ortak Operasyon Odası, direniş hareketinin fırlatılan füzelere yanıt verdiğini ve bölgeyi hedef alan ve Filistin halkına yönelik yapılan her saldırıya karşılık vermeye devam edeceğini vurguladı.

Gazze Şeridi’ndeki güvenlik ve saha gerginliği bir haftadan fazla süredir devam ediyor.

Gazze’den geldiği söylenen yanan uçurtma ve balonlara çözüm bulamayan Siyonist işgal rejimi, bu uçurtma ve balonların hazırlandığını iddia ettiği sınır bölgelerine sık sık hava saldırıları düzenliyor.

Balonlara ve uçurtmalara monte edilen patlayıcıların kullanımı ilk olarak 2018’de İsrail ile Gazze arasındaki tel örgüye yakın noktada düzenlenen kitlesel protestolar sırasında ortaya çıkmıştı. Özellikle Filistinli gençler, İsrail’in Gazze’deki ablukayı sıkılaştırmasına tepki olarak bu balonları Yahudi yerleşimcilerin olduğu bölgelere doğru fırlatıyor.

İsrail, yaklaşık 2 milyon Filistinlinin yaşadığı Gazze Şeridi’ni 2006’dan bu yana kara, deniz ve havadan abluka altında tutuyor.