DEBKA: 10,000 Haşdi Şabi Askeri İSRAİL’e Karşı Hazır!

İsrail Askeri İstihbarat sitesi Debka’da yer alan habere göre, Siyonist İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu’nun Haşdi Şabi gruplarına yönelik tehditlerinin ardından 10 bin Haşdi Şabi mensubu Suriye’ye geçmek için Irak sınırında konuşlandı.

Siyonist askeri yetkililere dayandırılan haberde, İran Devrim Muhafızlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin Haşdi Şabi Komutanı Ebu Mehdi Mühendis ile koordinasyon halinde söz konusu güçlerin Irak – Suriye sınırında beklemesini istediği kaydedildi.

Suriye’ye geçmek için sınırda bekleyen Haşdi Şabi güçlerinin 2014’te Lübnan Hizbullahı’na bağlı güçlerin Suriye’ye geçmesinin ardından Suriye’ye geçecek en büyük güç olduğunun vurgulandığı haberde, bu adımın Netanyahu’nun İran’a yakın güçlerin Suriye’den çekilmesi hususunda yapmış olduğu tehdidin ardından atıldığına dikkat çekildi.

İşgalci İsrail’de genelkurmay başkanının yeni değiştiğinin hatırlatıldığı haberde, İsrail ve ABD’nin söz konusu güçlerin Suriye’ye geçmesini hava provokasyonlarıyla engellemeye çalışması durumunda İran’ın Suriye’ye daha fazla güç takviyesinde bulunmak üzere girişimlerde bulunacağı ifade edilmişti.

Geçtiğimiz günlerde Haşdi Şabi güçlerinin Irak – Suriye sınıra askeri takviye yaptığına dair haberler Irak medyasında yer almıştı.

ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’nun da Irak Başbakanı Adil Abdulmehdi ile Bağdat’ta gerçekleştirdiği görüşmede, Siyonist Başbakan Netanyahu’nun Haşdi Şabi güçlerini vurma tehdidini Abdulmehdi’ye ilettiği kaydedilmişti.