ÇOCUK Şehit Ed-Daye, GAZZE’de Uğurlandı…

Dün akşam saatlerinde Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde siyonist işgal güçlerinin saldırıları sonucu yaralandıktan sonra kurtarılamayarak şehit olan çocuk yaştaki Yusuf Said Ed-Daye’nin cenazesi bugün öğle namazından sonra Gazze şehrinde büyük bir kalabalık tarafından kaldırıldı.

Sağlık Bakanlığı’nın verdiği bilgilerde, işgalcilerin saldırılarında ağır yaralanan 15 yaşındaki Yusuf Ed-Daye’nin kurtarılması için sağlık ekibinin hızlı bir şekilde müdahale ettiği ve kalbinin çalıştırılması için işlemler yapıldığı ancak Daye’nin kurtarılamadığı ve hayatını kaybettiği ifade edildi.

Şehidin cenazesi bugün Şifa Sağlık Merkezi’nden alındıktan sonra Zeytun Mahallesi’ndeki evine getirildi. Sonra cenaze namazının kılınması ve defni için Şehitler Kabristanı’na götürüldü.

Cenaze törenine katılanlar, barışçıl gösteriler düzenleyenlere silahlı saldırılarda bulunarak göstericileri şehit eden siyonist işgal güçlerine cevap verilmesini isteyen sloganlar attılar.

Dünkü gösterilerde işgal güçlerinin saldırıları sonucu Yusuf Said Ed-Daye adlı çocuğun şehit edilmesinin yanı sıra 41 kişi de yaralanmıştı.