Beyt Likya’daki Çatışmalarda 3 Filistinli Yaralandı

Batı Şeria’nın orta kesiminde yer alan Ramallah’ın güneyindeki Beyt Likya’da meydana gelen çatışmalarda biri çocuk olan üç Filistinli yaralandı. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal rejiminin Yemam olarak isimlendirilen özel birliklerinden bir güç Beyt Likya’ya baskın düzenleyerek Abid Enver Mufarice isimli bir Filistinliyi araba yedek parçalarının satıldığı dükkanını basarak gözaltına aldı. 

Görgü tanıklarının verdiği bilgilere göre işgal güçleri olaylardan sonra ambulansların kasabaya ulaşmasını engelledi. Ancak işgal güçlerinin engellemelerine rağmen ambulanslar yaralanan gençlerden birini hastaneye ulaştırmayı başardı. 

İşgal güçlerinin baskın esnasında evlerin çatılarına çıkarak gençleri plastik mermilerle hedef aldıkları ve üzerlerine gaz bombaları attıkları belirtildi. Bu saldırılar yüzünden üç kişinin yaralandığı bunlardan birinin de gözünden yaralanan bir çocuk olduğu belirtildi. 

İşgal güçleri iki yıl önce Filistinlilerden gasp ettikleri 150 dönümlük arazi üzerinde yahudileştirme faaliyetlerini sürdürmeleri sebebiyle Beyt Likya kasabasına sık sık baskınlar ve saldırılar düzenliyorlar.