Bennett İsrail Ordusuna Emir Verdi: ÇEKİNMEDEN VURUN!

Batı Şeria’daki İbrahim Tugayları’nı ziyaret eden İsrail Başbakanı Naftali Bennett, işgal güçlerine operasyon esnasında çekinmeden “ateş etme emri” verdi.

“Dalgayı Kır” operasyonu çerçevesinde açıklamalarda bulunan Bennett, “Yönetmelik açık. İsrail ordusu, teröristleri nerede olurlarsa olsunlar, her türlü silahla vurmalıdır. Bir İsrail vatandaşına veya bir İsrail askerine elini kaldıranların kanları kendi başlarınadır” ifadesini kullandı.

Jerusalem Post’un haberine göre işgal güçleri, Mescid-i Aksa’yı çevreleyen dini kışkırtmaların ve kişisel sebeplerin Filistinlileri İsraillilere saldırmaya ittiğine inanıyor.

İsrail Savunma Bakanı Benny Gantz ise, “İsrail’in ibadet özgürlüğünü koruduğu” iddia ederek işgal altında meydana gelen saldırıların Kudüs ve Mescid-i Aksa’daki hassas durumdan etkilenen bir dizi saldırıya dayandığını ifade etti.

Gantz açıklamasının devamında, “Bir terör dalgasıyla karşı karşıyayız” uyarısında bulundu. Gantz ayrıca, bu konuda diğer devletler tarafından yeterince desteklenmediklerini vurgulayarak, “saldırıları kınayın” çağrısında bulundu.