Bayram Namazında 200 Binden Fazla Filistinli Aksa’ya Akın Etti

En az 200 bin kişinin Ramazan Bayramı namazını Mescid-i Aksa’da kılarken El-Halil’deki İbrahim El-Halil Camii’nde kılınan bayram namazına da yaklaşık 3 bin kişinin katıldığı bildirildi.

Kudüs’ün çeşitli mahallelerinden ve 1948’de işgal edilen topraklardan gelen Filistinliler Mescid-i Aksa’yı doldurarak tekbir getirdiler.

Mescid-i Aksa’da işgalcilerin baskınlarına karşı nöbet tutan Filistinliler de Mescid-i Aksa, Filistin direnişi ve İzzeddin El-Kassam Tugayları Başkomutanı Muhammed ed-Dayf lehine sloganlar attılar.

İşgalcilerin engellemelerine rağmen Mescid-i Aksa’ya ulaşarak bayram namazı kılabilenlerin büyük sevinç yaşadıkları görüldü.

Bu arada gönüllüler Kubbetu’s-Sahra sahanlığında bayram namazına gelen çocuklara oyuncaklar dağıttılar.

Bayram namazı için Mescid-i Aksa’ya gelen Filistinliler, Mescid-i Aksa’yı boş bırakmayacaklarını, Ramazan’da olduğu gibi Ramazan sonrasında da Mescid-i Aksa’ya gelmeye devam edeceklerini söylediler.

1948’de işgal edilen topraklarda yaşayan Filistinlilerin bayram namazına Mescid-i Aksa’ya ulaşmak için erken saatlerden itibaren otobüslerle Kudüs’e doğru yola çıktıkları kaydedildi.

Ramazanın son günlerinde bayram namazını Mescid-i Aksa’da kılma ve Ramazan’da olduğu gibi Ramazan sonrasında da Mescid-i Aksa’yı boş bırakmama çağrıları yapılmıştı.

El-Halil kent merkezindeki tarihi İbrahim El-Halil Camii’de de yaklaşık 3 bin Filistinlinin bayram namazı kıldığı ifade edildi.