Batı Şeria’da İsrail İşgal Güçlerine Ateş Açıldı

Dün gece ve bugün sabah Batı Şeria’nın değişik bölgelerinde işgal güçlerine ait hedeflere yönelik olarak muhtelif eylemler gerçekleştirildi. Bunların içinde silahla ateş etme, molotof kokteyli atma ve taş atma gibi farklı eylemlerin yer aldığı belirtildi. 

Filistinli direnişçilerin Batı Şeria bölgesindeki işgal hedeflerine yönelik eylemleri, işgal güçlerinin Kudüs’teki Şeyh Cerrah Mahallesi’nin ahalisini tahliye etme faaliyetlerini sürdürmek amacıyla, yerleşimci teröristleri de yanlarına alarak buraya baskın düzenlemeleriyle eş zamanlı olarak gerçekleştirildi. İşgal güçlerinin Şeyh Cerrah Mahallesi’ne düzenledikleri baskınlar burada çatışmalara neden olmuş ve son verilen bilgilere göre, bazıları gerçek mermilerle olmak üzere 30’dan fazla Filistinli işgalcilerin saldırılarında yaralanmıştı. 

İşgal güçlerinin ve onların sivil terör çetelerini oluşturan yahudi yerleşimcilerin Şeyh Cerrah baskınlarına tepki gösteren Filistinli direnişçiler Cenin’in değişik bölgelerinde gerçekleştirdikleri eylemlerde işgal güçlerine silahla ateş etti ve molotof koktelleri attılar. Bu bölgede işgal güçlerine ait bir askeri gözleme kulesinin de eylemciler tarafından yakıldığı belirtildi. 

Tulkerem’in güneyinde  Avnei Hefetz yahudi yerleşim merkezi civarında direnişçiler bir askeri kuleye molotof kokteylleri attı. 

Direnişçiler El-Bire yakınında da bir askeri hedefe üç adet molotof kokteyli attı. 

Kudüs’te, Tur kasabası yakınındaki bir kaçak yahudi yerleşim bölgesi civarında Filistinli gençler işgalcilerin üzerine el yapımı patlayıcılar attılar. 

Nablus’un güneyindeki Saviye köyü yakınında yerleşimci teröristlere ait iki araç Filistinli direnişçilerin attığı taşlardan dolayı hasar gördü. 

Batı Şeria bölgesinde gerginliğin artması yerleşimci teröristleri, yarın için düşündükleri Yusuf’un Kabri bölgesine baskın düzenleme planlarını iptal etmeye zorladı.