Batı Şeria’da İsrail İle Çatışma – Yaralılar Var

İsrail işgal güçlerinin Filistin’in Batı Şeria bölgesinde, yahudileştirme faaliyetlerine karşı düzenlenen haftalık gösterilere ve eylemlere müdahalede bulunması sebebiyle yine çatışmalar meydana geldi ve yaralananlar oldu. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre Batı Şeria’nın kuzey kesiminde yer alan Nablus’un güneyindeki Beyta kasabasında bulunan Cebelu Subeyh mıntıkasında gerçekleştirilen haftalık eyleme işgal güçlerinin müdahalede bulunması çatışmalara neden oldu. Filistinli gençlerin lastik yakarak ve taş atarak işgalci askerlere karşı koydukları belirtildi. 

Cebelu Subeyh bölgesinde yüzlerce kişi Cuma namazı sonrasında meydana çıkarak Avitar yahudi yerleşim merkezinin kurulmasına karşı gösteri düzenledi. 

Nablus’un doğusundaki Beyt Decen kasabasında da işgal güçleri haftalık gösteriye müdahalede bulundu ve çatışmalar çıktı. İşgal güçlerinin göstericilerin, basın mensuplarının ve sağlık ekiplerinin üzerine gaz bombaları attıkları bilgisi verildi. Gaz bombaları yüzünden 8 kişinin nefes alma krizi yaşadığı, bir kişinin bedeninde de yanıklar oluştuğu bildirildi.

Kalkilya’nın Kefer Kaddum kasabasında da işgal güçlerinin haftalık gösteriye müdahalede bulunması sonucu biri basın mensubu 5 kişi kauçuk kaplamalı mermiyle yaralandı. Çok sayıda kişi de nefes alma krizi yaşadı. 

Kefer Kaddum’daki gösteri Cuma namazı sonrası şehrin merkezindeki Ömer ibnu Hattab Camisi’nin önünden başlatıldı. 

Benzer şekilde Tulkerem’de de haftalık gösteriye müdahale yüzünden çatışmalar meydana geldi. 

El-Halil’de ise Babu’z-Zaviye mıntıkasında Cuma namazı sonrası Filistinli gençlerle işgal güçleri arasında çatışma meydana geldiği haber verildi.