Batı Şeria’da Çatışmalar Devam Ediyor

Siyonist işgal güçlerinin Gazze’de ateşkesin kalıcı hale getirilmesi veya uzatılmasını kabul etmeyerek sabah saatlerinden itibaren yeniden vahşi saldırıları ve katliamları başlatmalarına karşı Cuma namazı sonrasında Batı Şeria’nın değişik şehirlerinde ve kasabalarında gösteriler düzenlendi. İşgal güçlerinin gösterilere müdahalede bulunması göstericilerle aralarında çatışmalar meydana gelmesine yol açtı. 

Batı Şeria’nın güney kesiminde yer alan El-Halil’de Hüseyin Camisi’nin önünde toplanan büyük bir kalabalık direnişe ve Gazze halkına destek amacıyla gösteri düzenledi. Göstericiler Hamas mücahitlerine ve Hamas’ın askeri kanadı durumundaki Kassam Tugayları’nın Genelkurmay Başkanı olarak bilinen Muhammed Dayf’a desteklerini dile getiren sloganlar attılar. 

Batı Şeria’nın orta kesiminde yer alan Ramallah’ta El-Bire Camisi önünde toplanan büyük bir kalabalık işgalcilerin Gazze’ye saldırılarını protesto ve direnişe destek amacıyla gösteri düzenledi. Burada da göstericiler Hamas mücahitleri lehine sloganlar attılar. 

Batı Şeria’nın güney kesiminde yer alan Beytlahim’in El-Menşiyye kasabasına işgal güçlerinin baskın düzenleyerek insanların üzerine gaz bombaları atmaları çatışmalara neden oldu. 

Kalkilya’nın Kefer Kaddum kasabasında da işgalcilerin gösteriye müdahalede bulunması çatışmalara neden oldu. İşgalci askerlerin göstericilere gerçek mermilerle saldırdıkları ve bu yüzden iki gencin baldırından yaralandığı haber verildi.

Nablus’ta Karyut kasabasında bir tarihi çeşmeye işgal askerleri tarafından korunan yahudi yerleşimcilerin baskın düzenlemesi de çatışmalara neden oldu. 

Kudüs’te bugün sekizinci Cuma’da işgal rejimi tarafından ahalinin Mescidi Aksa’da namaz kılmasına engel olunması üzerine Vadi’l-Cevz’de namaz kılan cemaate işgal güçlerinin saldırıda bulunması da çatışmalara neden oldu. Mescidi Aksa’ya sadece 3500 kişinin girme imkanı bulabildiği belirtildi. Mescidi Aksa’ya sokulmayanların El-Esbat Kapısı tarafında ve Vadi’l_Cevz Mahallesi’nde namaz kılması üzerine işgal güçleri onlara da gaz bombalarıyla saldırdılar.