Batı Şeria ve Kudüs’te 42 Filistinli Gözaltına Alındı

İsrail işgal güçleri dün gece Batı Şeria’nın değişik şehirlerinde ve Kudüs’te geniş çaplı gözaltı operasyonları gerçekleştirdi. Gözaltına alınanlar arasında bir milletvekili ve İslami Direniş Hareketi (Hamas) yöneticileri de var. 

Esirlerin işleriyle ilgilenen kurumların yaptığı açıklamalara göre işgal güçleri düzenledikleri baskınlarda evlere girerek, geniş çaplı aramalar yaptıktan ve evlerin eşyalarını, maddi hasara sebep olacak derecede karıştırdıktan sonra en az 42 kişiyi gözaltına aldılar. 

Ramallah bölgesinde 10 kişiyi gözaltına aldıkları ve bunlardan 6’sının Ramallah’ın doğusundaki Silvad kasabasından olduğu belirtildi. 

İşgal güçlerinin El-Halil’in güneyindeki Yatta kasabasında da 9 kişiyi gözaltına aldıkları, bunlardan birinin Hamas mensubu milletvekillerinden ve kısa bir süre önce özgürlüğüne kavuşmuş olan Halil Er-Rub’i olduğu haber verildi. 

El-Halil’in güneyindeki Es-Semu’da da Hamza Revaşide isimli bir Filistinli gözaltına alındı. 

Kalkilya’nın doğusundaki Azun kasabasında işgal güçleri 8 Filistinliyi gözaltına aldılar. 

Beytlahim civarında ise 5 kişinin gözaltına alındığı haber verildi. Beytlahim’deki yerel kaynaklar işgal güçlerinin bir genci, şehre yaptıkları baskın esnasında bacağından yaraladıklarını dile getirdiler. 

Ayide mülteci kampında da 3 kişiyi gözaltına aldılar. 

Cenin’in güneyindeki Ceba’ kasabasında ise 5 kişi gözaltına alındı. Bunlardan dördünün kardeş olduğu belirtildi.

Kudüs’te de işgal güçlerinin Muhammed Azzam Anun isimli bir genci gözaltına aldıkları bildirildi.