Batı Şeria ve Gazze’de Gözaltı – 5 Genç Yaralandı

İşgal güçleri yine Batı Şeria’da geniş çaplı baskınlar ve gözaltı operasyonları gerçekleştirdi. 

Yerel kaynakların verdiği bilgilere göre işgal güçlerinin Beytlahim’deki Ed-Dehişe mülteci kampına düzenledikleri baskında 4 Filistinli genç yaralandı. Bunlardan birinin göğsünden isabet aldığı ve durumunun ağır olduğu haber verildi. 

Verilen haberlere göre işgal güçlerinin, sivil giyimli özel güçleri de yanlarına alarak söz konusu kampa baskın düzenlemeleri üzerine şiddetli çatışmalar çıktı ve gençler, işgal güçlerinin üzerine taş, boş şişe ve el yapımı patlayıcı attı. İşgal güçleri de gençlere gerçek mermilerle, plastik mermilerle ve göz yaşartıcı gaz bombalarıyla saldırdılar. Çıkan çatışmalar neticesinde gençlerden dört kişi yaralandı. 

İşgal güçlerinin ambulansların mülteci kampına girmesini engellemesi sebebiyle yaralılar özel araçlarla hastaneye nakledildi. 

İşgal güçleri bazı evlerin kapılarını patlatarak içlerine baskınlar düzenledi ve Muhammed Adil Ramazan (29 yaşında) ve Ömer Yusuf Menna’ (26 yaşında) isimli gençleri gözaltına alarak bilinmeyen bir yere götürdüler. 

İşgal güçlerinin Nablus’un Me’acin Mahallesi’ne yaptıkları baskında da bir gencin atılan mermilerle göğsünden yaralandığı ancak durumunun tehlikeli olmadığı belirtildi.  

İşgal güçlerinin ayrıca Necah Üniversitesi’nin kampüsüne baskın düzenledikleri bildirildi. 

Ramallah’ta ise işgal güçleri Hamdullah Er-Rimavi isimli bir genci gözaltına aldılar. 

Cenin’in Zeytune Mahallesi’ne yapılan baskında ise özgürleştirilmiş eski esirlerden Abdullah Şa’ban, şehrin merkezinden de Vakkas Seba’ine ve Heysem Fakha isimli gençleri gözaltına aldılar. 

Tubas’taki Vadi’l-Fari’a’dan ise İrfan ve Beslan Es-Sevde isimli kardeşleri gözaltına aldılar. 

El-Halil’de İhab Şefik El-Kavasimi isimli eski esir evine düzenlenen baskınla yeniden esir edildi. Sa’ir kasabasından da Musa Ceradat, Mücahid Furuc ve Yusuf Ceradat gözaltına alındı. 

İşgal güçlerinin ayrıca bugün, Gazze’nin Erez sınır kapısında bir Filistinliyi gözaltına aldıkları haber verildi.